Zonnepanelen laten reinigen?

SoftWash dakreiniging

Veel doeleinden

Behandelingen van daken, vlonders, hekwerken, gevels, bestrating, stucwerk en bijzondere objecten.

Milieu bewust

100% Biologisch afbreekbaar binnen 20 dagen. Tot wel 66% minder waterverbruik ten opzichte van conventionele technieken.

Duurzaam

Waardevermeerdering van uw object. Resultaat 4 tot 6 keer langer zichtbaar en lagere onderhoudskosten.

Zonnepanelen Reinigen

Wilt u het maximale rendement uit uw zonnepanelen halen? Dan is het essentieel om ze regelmatig te laten reinigen. Zonnepanelen kunnen na verloop van tijd verontreinigd worden door vuil en stof. Dit zorgt ervoor dat de energieopbrengst afneemt. Bij Poseidon SoftWash begrijpen we het belang van een professionele reiniging van uw zonnepanelen. We bieden een kwalitatieve en duurzame reiniging middels de SoftWash-methode, waarmee we u een langdurig schoon resultaat garanderen.

Waarom zonnepanelen reinigen?

Zonnepanelen zijn ontworpen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Wanneer zonnepanelen schoon zijn, kunnen ze deze taak efficiënter uitvoeren. Echter, door hun blootstelling aan de buitenlucht kunnen ze allerlei soorten verontreiniging opvangen, zoals atmosferische vervuiling, algen, vogeluitwerpselen enzovoort. Dit vuil hoopt zich op en bedekt het oppervlak van de zonnepanelen, wat resulteert in een afname van de energieopbrengst. Professioneel zonnepanelen laten reinigen is de sleutel tot het maximaliseren van de prestaties van uw zonnepanelen.

Over de SoftWash-methode

Bij het schoonmaken van uw zonnepanelen passen we de SoftWash-methode toe. Dit is een milieuvriendelijke techniek die bacteriën, algen en andere organismen verwijdert door middel van biologisch afbreekbare chemicaliën op basis van water. De producten zijn volledig afbreekbaar binnen de 20 dagen. De stoffen dringen tot diep in het materiaal en ontsmetten het volledige oppervlak van de zonnepanelen. Hierdoor wordt vuil direct verwijderd en bacteriën, algen, mos, schimmels en meeldauw worden gedood. Het resultaat is langdurig schone zonnepanelen.

De voordelen van een professionele zonnepanelenreiniging

  • Maximale energieopbrengst: schone zonnepanelen kunnen tot wel 20% meer energie opwekken in tegenstelling tot vuile panelen. Dit vertaalt zich in aanzienlijke besparingen op uw energierekening en verhoogt de terugverdientijd van uw investering.
  • Verlengde levensduur: door regelmatig uw zonnepanelen te laten reinigen, verlengt u de levensduur van de installatie. Minder slijtage betekent minder behoefte aan reparaties en vervanging, wat op de lange termijn kosten bespaart.
  • Milieuvriendelijk: onze zonnepanelenreiniging maakt gebruik van de SoftWash-methode met biologisch afbreekbare chemicaliën op basis van water. Hierdoor minimaliseren we de impact op het milieu.
  • Minder onderhoudskosten: schone zonnepanelen hebben minder onderhoud nodig en vereisen minder reparaties. Dit resulteert in lagere operationele kosten voor uw zonne-energie-installatie.

Zonnepanelen schoonmaken bij bedrijven

Ook bij bedrijven is het laten reinigen van zonnepanelen cruciaal om de efficiëntie, levensduur en energieopbrengst van de installatie te optimaliseren. Poseidon SoftWash biedt professionele zonnepanelenreiniging voor bedrijven met milieuvriendelijke methoden en eerlijke tarieven. Onze specialisten hebben de expertise om de zonnepanelen grondig te reinigen, zodat u maximaal kunt profiteren van uw duurzame investering.

Hoe vaak zonnepanelen laten reinigen?

De frequentie om uw zonnepanelen te laten schoonmaken is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder uw locatie en de mate van vervuiling. Over het algemeen raden we aan om uw zonnepanelen minstens één keer per jaar te laten reinigen. In gebieden met veel luchtvervuiling, vogelactiviteit of in kustgebieden waar zoutaanslag heerst kan het noodzakelijk zijn om vaker te reinigen.

Kosten van zonnepanelen professioneel reinigen

De kosten voor het laten reinigen van uw zonnepanelen zijn afhankelijk van de omvang van de installatie en de mate van vervuiling. Bij Poseidon SoftWash begrijpen we dat elk project uniek is. Vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen.

Neem contact met ons op

Voor vragen of meer informatie over het laten reinigen van uw zonnepanelen door Poseidon SoftWash staan wij voor u klaar. U kunt ons bereiken op het nummer 0616004118 of door te mailen naar info@poseidonsoftwash.nl. We beantwoorden graag al uw vragen, bespreken uw wensen, en plannen een afspraak voor de reiniging van uw zonnepanelen in. Zo investeert u in de optimale werking van uw zonnepanelen en draagt u bij aan een groenere toekomst.

De Top 10 Voordelen van Softwash

Direct een offerte

Neem vrijblijvend contact op om een afspraak in te plannen of voor meer informatie.

info@poseidonsoftwash.nl
of bel: +31(0)6 160 041 18

Voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt vragen wij
€395,- excl btw.

Foto van situatie (max10mb)